Śniadania
DOMOWY CHLEB ZE SŁONECZNIKIEMTrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
4 porcjeVege
Bez laktozy
Składniki:
mąka | 2 szklanki |
tarty ser żółty | 250 g |
maślanka | 170 g |
roztopione masło | 50 g |
posiekana cebula szalotka | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki mikserem ręcznym z hakami do wyrabiania ciasta aż uzyskasz gładką, lepką masę. -
Krok 2
Przykryj misę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aż ciasto zacznie rosnąc. -
Krok 3
Posyp formę mąką i umieść w niej ciasto. -
Krok 4
Posmaruj wierzch ciasta odrobiną oleju. Przykryj formę folią spożywczą. -
Krok 5
Połóż formę na sicie do opiekania we frytownicy. Ustaw temperaturę pieczenia na 95°C. -
Krok 6
Po 20 minutach zdejmij folię spożywczą. -
Krok 7
Ponownie naciśnij przycisk zasilania we frytownicy, wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 30 minut.