Desery
PIZZA NA SŁODKOTrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
2 porcjeVege
Składniki:
mąka | 400g |
drożdże instant | 1 opakowanie |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
woda | 1 szklanka |
cukier | szczypta |
sól | szczypta |
DO POŁOŻENIA NA PIZZĘ | |
śmietanka kremówka | 110g |
pokruszona czekolada | 1 tabliczka |
pokruszone krakersy | 9 sztuk |
pianki marshmallow | 1 małe opakowanie |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce składniki na ciasto. Wyrabiaj je aż nabierze jednolitej konsystencji i przestanie lepić się do rąk. Możesz odstawić ciasto na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. -
Krok 2
Rozwałkuj cienki placek i połóż na sito do opiekania. -
Krok 3
Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Pizza (180°C) i ustaw czas na 15 minut. Obróć ciasto po 7 minutach. -
Krok 4
Wyjmij upieczone ciasto. -
Krok 5
Doprowadź śmietankę do wrzenia w rondlu na małym ogniu -
Krok 6
Czekoladę włóż do miski i zalej ją śmietanką. Odczekaj chwilę i wymieszaj całość na gładką masę. -
Krok 7
Polej ciasto masą czekoladowo-śmietankową, posyp pokruszonymi krakersami i piankami marshmallow. -
Krok 8
Włóż ciasto z powrotem do frytownicy. Wybierz program Pizza (180°C) i ustaw czas na 5 minut.