placek

Obiady i kolacje

UDZIEC JAGNIĘCY W ROZMARYNIE
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

8 porcji

Składniki:

mąka 2 szklanki
tarty ser żółty 250 g
maślanka 170 g
roztopione masło 50 g
posiekana cebula szalotka  1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj rozmaryn, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby uzyskać marynatę.
  • Krok 2

    Nadziej udziec na rożen. Użyj sznurka, aby unieruchomić mięso. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 3

    Obficie posmaruj jagnięcinę marynatą.
  • Krok 4

    Połóż formę na sicie do opiekania.
  • Krok 5

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 200°C, a czas pieczenia na 30 minut.
  • Krok 6

    Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 65°C.

Spróbuj również