placek

Przekąski

PIKANTNE KREWETKI SRIRACHA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

40 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

krewetki tygrysie 400 kg
skrobia kukurydziana 1 szklanka
przyprawa sriracha 1 łyżeczka
słodki sos chili 4 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    W misce połącz skrobię z przyprawą sriracha.
  • Krok 2

    Obtocz krewetki w powstałej mieszance.
  • Krok 3

    Połóż krewetki na sicie do opiekania.
  • Krok 4

    Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Krewetki (200°C) i ustaw czas na 18 minut. Po 10 minutach obróć krewetki.
  • Krok 5

    Połącz słodki sos chili, czosnek i sok z cytryny.
  • Krok 6

    Podawaj krewetki z sosem.

Spróbuj również