Przekąski
CIASTECZKA KRABOWE MARYLANDTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
4 porcjeBez laktozy
Składniki:
CIASTO KRABOWE | |
mięso z kraba | 500 g |
pokruszone krakersy | 100 g |
drobno pokrojony w kostkę seler | 1/4 |
drobno posiekana cebula szalotka | 1/4 |
drobno posiekana pietruszka | 1/4 |
słodki sos chili | 1 łyżka |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
sól i pieprz | do smaku |
SOS | |
majonez | 100 g |
słodka marynata | 1 łyżka |
tajski sos chili | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Połącz wszystkie składniki ciasta (oprócz krakersów) w dużej misce i delikatnie wymieszaj. -
Krok 2
Uformuj z powstałej masy 12 kulek. -
Krok 3
Równomiernie obtocz kulki w pokruszonych krakersach, a następnie delikatnie dociśnij kulki, aby uzyskać płaskie ciasteczka. -
Krok 4
Włóż ciasteczka do lodówki na 20 minut. -
Krok 5
Schłodzone ciasteczka umieść na sicie do opiekania. -
Krok 6
Połącz wszystkie składniki sosu, dopraw solą i pieprzem. -
Krok 7
Ciasteczka krabowe podawaj na ciepło z sosem do maczania.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.