Przekąski
ZAPIEKANE NACHOSY Z SEREMTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
20 min.Ilość porcji:
4 porcjeVege
Bez glutenu
Składniki:
nachosy kukurydziane | 1 duża paczka |
tarty ser żółty | 200 g |
czerwona fasola konserwowa | 100 g |
duży pokrojony w kostkę pomidor malinowy | 1 sztuka |
mała posiekana czerwona cebula | 1/2 sztuki |
pokrojone papryczki chilli lub jalapeño | 50 g |
pokrojone czarne oliwki | 50 g |
kolendra | szczypta |
sok z limonki | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
kwaśna śmietana | 100 g |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wyłóż sito do opiekania papierem do pieczenia i ułóż na nim połowę nachosów. -
Krok 2
Na nachosy połóż fasolę, papryczki i oliwki. -
Krok 3
Posyp serem i kolendrą. -
Krok 4
Na wierzch połóż pozostałe nachosy. -
Krok 5
Ponownie posyp serem i kolendrą. -
Krok 6
Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 12 minut. -
Krok 7
Wymieszaj pomidor, cebulę, sok z limonki, pieprz i sól. -
Krok 8
Nałóż mieszankę na gotowe nachosy. -
Krok 9
Podawaj z kwaśną śmietaną.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.