Śniadania
DOMOWY CHLEB ZE SŁONECZNIKIEMTrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
4 porcjeVege
Bez laktozy
Składniki:
mąka pszenna | 500 g |
letnia woda | 1,5 szklanki |
drożdże instant | 1 opakowanie |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
ziarna słonecznika | garść |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki mikserem ręcznym z hakami do wyrabiania ciasta aż uzyskasz gładką, lepką masę. -
Krok 2
Przykryj misę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aż ciasto zacznie rosnąc. -
Krok 3
Posyp formę mąką i umieść w niej ciasto. -
Krok 4
Posmaruj wierzch ciasta odrobiną oleju. Przykryj formę folią spożywczą. -
Krok 5
Połóż formę na sicie do opiekania we frytownicy. Ustaw temperaturę pieczenia na 95°C. -
Krok 6
Po 20 minutach zdejmij folię spożywczą. -
Krok 7
Ponownie naciśnij przycisk zasilania we frytownicy, wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 30 minut.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.