placek

Śniadania

DOMOWY CHLEB ZE SŁONECZNIKIEM
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Vege

Vege

Bez laktozy

Bez laktozy

Składniki:

mąka pszenna 500 g
letnia woda 1,5 szklanki
drożdże instant 1 opakowanie
olej rzepakowy  3 łyżki
sól  1 łyżeczka
ziarna słonecznika garść

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki mikserem ręcznym z hakami do wyrabiania ciasta aż uzyskasz gładką, lepką masę.
  • Krok 2

    Przykryj misę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aż ciasto zacznie rosnąc.
  • Krok 3

    Posyp formę mąką i umieść w niej ciasto.
  • Krok 4

    Posmaruj wierzch ciasta odrobiną oleju. Przykryj formę folią spożywczą.
  • Krok 5

    Połóż formę na sicie do opiekania we frytownicy. Ustaw temperaturę pieczenia na 95°C.
  • Krok 6

    Po 20 minutach zdejmij folię spożywczą.
  • Krok 7

    Ponownie naciśnij przycisk zasilania we frytownicy, wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 30 minut.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.