placek

Przekąski

BABECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŻURAWINĄ
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

25 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

5 porcji
Vege

Vege

Składniki:

ciasto francuskie mrożone 1 opakowanie
jajka 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
cynamon 2 łyżeczki 
ekstrakt waniliowy  1 łyżeczka
suszona żurawina 200 g 

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Ubij jajka z cukrem, dodaj cynamon i ekstrakt z wanilii.
  • Krok 2

    Nadziewaj rozmrożone ciasto francuskie masą jajeczną i żurawiną formując kulki.
  • Krok 3

    Włóż kulki do foremek na babeczki.
  • Krok 4

    Umieść foremki na sicie.
  • Krok 5

    Umieść sito do opiekania we frytownicy. Wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 15 minut.

Spróbuj również