Przekąski
BABECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŻURAWINĄTrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
25 min.Ilość porcji:
5 porcjiVege
Składniki:
ciasto francuskie mrożone | 1 opakowanie |
jajka | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
cynamon | 2 łyżeczki |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
suszona żurawina | 200 g |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Ubij jajka z cukrem, dodaj cynamon i ekstrakt z wanilii. -
Krok 2
Nadziewaj rozmrożone ciasto francuskie masą jajeczną i żurawiną formując kulki. -
Krok 3
Włóż kulki do foremek na babeczki. -
Krok 4
Umieść foremki na sicie. -
Krok 5
Umieść sito do opiekania we frytownicy. Wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 15 minut.