placek

Śniadania

DOMOWY CHLEB ZE SŁONECZNIKIEM
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Vege

Vege

Bez laktozy

Bez laktozy

Składniki:

mąka 2 szklanki
tarty ser żółty 250 g
maślanka 170 g
roztopione masło 50 g
posiekana cebula szalotka  1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów
gotowe ciasto francuskie 1350 gramów
gotowe ciasto 350 gramów

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki mikserem ręcznym z hakami do wyrabiania ciasta aż uzyskasz gładką, lepką masę.
  • Krok 2

    Przykryj misę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aż ciasto zacznie rosnąc.
  • Krok 3

    Posyp formę mąką i umieść w niej ciasto.
  • Krok 4

    Posmaruj wierzch ciasta odrobiną oleju. Przykryj formę folią spożywczą.
  • Krok 5

    Połóż formę na sicie do opiekania we frytownicy. Ustaw temperaturę pieczenia na 95°C.
  • Krok 6

    Po 20 minutach zdejmij folię spożywczą.
  • Krok 7

    Ponownie naciśnij przycisk zasilania we frytownicy, wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 30 minut.

Spróbuj również