Obiady i kolacje
TRADYCYJNE WŁOSKIE KLOPSIKITrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
30 min.Ilość porcji:
4 porcjeSkładniki:
mięso mielone | 1,4 kg |
jajka | 3 sztuki |
mleko | 50 ml |
bułka tarta | 1/2 szklanki |
ser parmezan | 100 g |
drobno posiekana cebula | 1/2 sztuki |
posiekany ząbek czosnku | 2 sztuki |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. -
Krok 2
Uformuj z masy 25 klopsików. -
Krok 3
Umieść klopsiki na sicie do opiekania. -
Krok 4
Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 175°C, a czas pieczenia na 20 minut. -
Krok 5
Podawaj z sosem pomidorowym i świeżą bazylią.