Desery
PLACEK WIŚNIOWYTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
4 porcjeVege
Bez laktozy
Składniki:
ciasto kruche | 1 opakowanie |
frużelina wiśniowa | 500 g |
cukier puder | do dekoracji |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Umieść warstwę kruchego ciasta na lekko natłuszczonej formie do ciasta. Stwórz brzegi mające 2-3 cm wysokości. -
Krok 2
Wypełnij formę z ciastem frużeliną wiśniową. -
Krok 3
Pokrój pozostałe ciasto w paski. Ułóż je w kratkę na nadzieniu. -
Krok 4
Połóż formę na sicie do opiekania. -
Krok 5
Zanurzaj każdy precel na kilkanaście sekund w wodzie z sodą i układaj na sicie do opiekania. -
Krok 6
Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 45 minut. -
Krok 7
Gotowe, ostygnięte ciasto możesz udekorować cukrem pudrem.