placek

Desery

PLACEK WIŚNIOWY
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Vege

Vege

Bez laktozy

Bez laktozy

Składniki:

ciasto kruche 1 opakowanie
frużelina wiśniowa 500 g
cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Umieść warstwę kruchego ciasta na lekko natłuszczonej formie do ciasta. Stwórz brzegi mające 2-3 cm wysokości.
  • Krok 2

    Wypełnij formę z ciastem frużeliną wiśniową.
  • Krok 3

    Pokrój pozostałe ciasto w paski. Ułóż je w kratkę na nadzieniu.
  • Krok 4

    Połóż formę na sicie do opiekania.
  • Krok 5

    Zanurzaj każdy precel na kilkanaście sekund w wodzie z sodą i układaj na sicie do opiekania.
  • Krok 6

    Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Ciasta (160°C) i ustaw czas na 45 minut.
  • Krok 7

    Gotowe, ostygnięte ciasto możesz udekorować cukrem pudrem.

Spróbuj również