placek

Obiady i kolacje

ROLADA Z INDYKA Z NADZIENIEM ZIOŁOWYM
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

5 h.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
masło 200 g
posiekana pietruszka 1 pęczek
posiekany koperek 1 pęczek
posiekany ząbek czosnku 1 ząbek
bułka tarta 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
mielona papryka 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

        • Krok 1

          W misce wymieszaj miękkie masło, pietruszkę, koperek, czosnek, bułkę, sok z cytryny, paprykę, sól i pieprz.
        • Krok 2

          Mięso rozetnij tak, by powstał równy kawałek mięsa.
        • Krok 3

          Włóż nadzienie do środka i zwiń w roladę.
        • Krok 4

          Całość zwiąż sznurkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
        • Krok 5

          Po kilku godzinach wyłóż mięso na sito do opiekania.
        • Krok 6

          Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 190°C, a czas pieczenia na 45 minut.
        • Krok 7

          Użyj termometru do żywności. Indyk będzie gotowy, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 70°C.
        • Krok 8

          Podawaj z warzywami.

Spróbuj również