Obiady i kolacje
UDZIEC JAGNIĘCY W ROZMARYNIETrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
8 porcjiSkładniki:
mąka | 2 szklanki |
tarty ser żółty | 250 g |
maślanka | 170 g |
roztopione masło | 50 g |
posiekana cebula szalotka | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
gotowe ciasto francuskie | 1350 gramów |
gotowe ciasto | 350 gramów |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj rozmaryn, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby uzyskać marynatę. -
Krok 2
Nadziej udziec na rożen. Użyj sznurka, aby unieruchomić mięso. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 3
Obficie posmaruj jagnięcinę marynatą. -
Krok 4
Połóż formę na sicie do opiekania. -
Krok 5
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 200°C, a czas pieczenia na 30 minut. -
Krok 6
Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 65°C.