placek

Obiady i kolacje

TACOS Z WOŁOWINĄ
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

25 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

8 porcji

Składniki:

placki do tacos 8 sztuk
mielona wołowina 400 g
duże pokrojone w kostkę pomidory malinowe, bez skórki 2 sztuki
tarty żółty ser  200 g
kukurydza konserwowa 150 g
czerwona fasola konserwowa 150 g
mała czerwona cebula 1 sztuka
pokrojone w kostkę dojrzałe awokado 1 sztuka
oliwa z oliwek 2 łyżki
miód 2 łyżki
sok z limonki 1 łyżka
przyprawa do kuchni meksykańskiej 2 łyżki
kolendra szczypta
sól i pieprz do smaku
kwaśna śmietana 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Mięso mielone dopraw przyprawą do kuchni meksykańskiej i podsmaż razem z cebulką na oliwie z oliwek przez 5-6 minut.
  • Krok 2

    Wymieszaj mięso, pomidory, ser, kukurydzę, fasolę, awokado, sok z limonki, sól, pieprz i kolendrę.
  • Krok 3

    Posmaruj placki taco miodem.
  • Krok 4

    Nałóż na placki mieszankę mięsa i warzyw.
  • Krok 5

    Umieść tacos na sicie do opiekania.
  • Krok 6

    Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 190°C, a czas opiekania na 5 minut.
  • Krok 7

    Podawaj z kwaśną śmietaną.

Spróbuj również