Obiady i kolacje
PIEROŻKI WONTON Z MIĘSEMTrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
45 min.Ilość porcji:
4 porcjeSkładniki:
ciasto na pierożki wonton | 1 opakowanie |
pierś z kurczaka | 400 g |
kostka rosołowa | 1 sztuka |
ser żółty tarty | 200 g |
ser pleśniowy | 50 g |
sos hot chilli | 4 łyżki |
bułka tarta | 2 szklanki |
przyprawa sriracha | 1 łyżeczka |
białko jajka | 1 sztuka |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Pokrój pierś kurczaka w kostkę i wstępnie podgotuj przez kilka minut we wrzątku z kostką rosołową. -
Krok 2
Wymieszaj w misce mięso, sos hot chilli i tarty ser. Możesz dodać ser pleśniowy. -
Krok 3
Nałóż łyżkę mieszanki na środek każdego płata ciasta na pierożki wonton. -
Krok 4
Posmaruj krawędzie ciasta wodą. Złóż pierożki, aby utworzył się trójkąt i dociśnij, aby zlepić brzegi. -
Krok 5
Posmaruj pierożki białkiem jajka. -
Krok 6
W oddzielnym naczyniu wymieszaj bułkę tartą i przyprawę sriracha, a następnie posyp nią pierożki. -
Krok 7
Umieść pierożki na sicie do opiekania. -
Krok 8
Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 15 minut.