Obiady i kolacje
ŻEBERKA BBQTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
50 min.Ilość porcji:
4 porcjeSkładniki:
żeberka bez kości | 700 g |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
kolendra | 1/2 łyżeczka |
kminek | 1/2 łyżeczki |
mielona papryka | 1/2 łyżeczki |
sos barbecue | 1/2 szklanki |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce przyprawy i zioła. -
Krok 2
Natrzyj żeberka powstałą mieszanką. -
Krok 3
Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 4
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 175°C, a czas pieczenia na 40 minut.