Obiady i kolacje
POLĘDWICZKI WIEPRZOWETrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
160 min.Ilość porcji:
4 porcjeBez laktozy
Bez glutenu
Składniki:
polędwiczki wieprzowe | około 1 kg |
mielona papryka | 1 łyżka |
kminek | 1/2 łyżki |
sos sriracha | 2 łyżki |
sól | 1/2 łyżki soli |
cukier | 3 łyżki |
sok z limonki | 3 łyżki |
posiekane ząbki czosnku | 2 sztuki |
kolendra | 1/2 łyżki |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Połącz wszystkie składniki w misce. -
Krok 2
Marynuj polędwiczki w lodówce przez ok. 2 godziny. -
Krok 3
Nadziej mięso na rożen i zwiąż je sznurkiem. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 4
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C), a czas pieczenia na 30 minut. -
Krok 5
Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 70°C.