Obiady i kolacje
TACOS Z WOŁOWINĄTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
25 min.Ilość porcji:
8 porcjiSkładniki:
placki do tacos | 8 sztuk |
mielona wołowina | 400 g |
duże pokrojone w kostkę pomidory malinowe, bez skórki | 2 sztuki |
tarty żółty ser | 200 g |
kukurydza konserwowa | 150 g |
czerwona fasola konserwowa | 150 g |
mała czerwona cebula | 1 sztuka |
pokrojone w kostkę dojrzałe awokado | 1 sztuka |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
miód | 2 łyżki |
sok z limonki | 1 łyżka |
przyprawa do kuchni meksykańskiej | 2 łyżki |
kolendra | szczypta |
sól i pieprz | do smaku |
kwaśna śmietana | 4 łyżki |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Mięso mielone dopraw przyprawą do kuchni meksykańskiej i podsmaż razem z cebulką na oliwie z oliwek przez 5-6 minut. -
Krok 2
Wymieszaj mięso, pomidory, ser, kukurydzę, fasolę, awokado, sok z limonki, sól, pieprz i kolendrę. -
Krok 3
Posmaruj placki taco miodem. -
Krok 4
Nałóż na placki mieszankę mięsa i warzyw. -
Krok 5
Umieść tacos na sicie do opiekania. -
Krok 6
Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 190°C, a czas opiekania na 5 minut. -
Krok 7
Podawaj z kwaśną śmietaną.