placek

Obiady i kolacje

PIECZONE ŻEBERKA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

8 porcji
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

żeberka bez kości 1,8 kg
posiekana gałązka rozmarynu 1 sztuka
posiekany ząbek czosnku 1 sztuka
mielona papryka 1 łyżeczka
olej roślinny 1 łyżka
sól i pieprz  do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj zioła i przyprawy z olejem.
  • Krok 2

    Natrzyj mięso powstałą mieszanką.
  • Krok 3

    Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 4

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 45 minut./li>
  • Krok 5

    Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C.

Spróbuj również