placek

Obiady i kolacje

ROSTBEF Z ROŻNA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

120 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

rostbef 1 kg
posiekane ząbki czosnku 3 sztuki
posiekane gałązki tymianku 2 sztuki
posiekany koper włoski 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj czosnek, tymianek, koper, oliwę, sól i pieprz.
  • Krok 2

    Natrzyj mięso mieszanką ziół i wstaw do lodówki na 1 godz.
  • Krok 3

    Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 4

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 45 minut.
  • Krok 5

    Użyj termometru do żywności. Pieczeń jest gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 50-75°C (w zależności od pożądanego stopnia wypieczenia mięsa).

Spróbuj również