Obiady i kolacje
ROSTBEF Z ROŻNATrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
120 min.Ilość porcji:
4 porcjeBez laktozy
Bez glutenu
Składniki:
rostbef | 1 kg |
posiekane ząbki czosnku | 3 sztuki |
posiekane gałązki tymianku | 2 sztuki |
posiekany koper włoski | 1 łyżeczka |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj czosnek, tymianek, koper, oliwę, sól i pieprz. -
Krok 2
Natrzyj mięso mieszanką ziół i wstaw do lodówki na 1 godz. -
Krok 3
Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 4
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 45 minut. -
Krok 5
Użyj termometru do żywności. Pieczeń jest gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 50-75°C (w zależności od pożądanego stopnia wypieczenia mięsa).