Obiady i kolacje
DOMOWY CHEESEBURGERTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
30 min.Ilość porcji:
2 porcjeSkładniki:
mielona wołowina | 400g |
bułki do burgerów | 2 sztuki |
duża pokrojona cebula | 1 sztuka |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
ogórek piklowany | 1 sztuka |
pomidor | 1 sztuka |
zielona sałata | 2 liście |
musztarda | 2 łyżeczki |
sól i pieprz | do smaku |
ketchup/sos majonezowy | wedle uznania |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj mięso mielone z musztardą, solą i pieprzem. Uformuj dwa kotlety. -
Krok 2
Umieść mięso na sicie do opiekania. -
Krok 3
Umieść sito we frytownicy. Naciśnij przycisk zasilania, wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 10 minut. -
Krok 4
Po zakończeniu cyklu wyjmij sito z kotletami. -
Krok 5
Umieść rozkrojone bułki do burgerów na blasze. -
Krok 6
Umieść blachę we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 3 minuty. -
Krok 7
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor. -
Krok 6
Na każdej bułce połóż liść sałaty, kotlet i plaster żółtego sera. Następnie przykryj plastrem pomidora, plasterkami ogórka i cebulką. Dodaj ketchup lub sos majonezowy. Przykryj górną połową bułki.