placek

Obiady i kolacje

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

160 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

polędwiczki wieprzowe około 1 kg
mielona papryka 1 łyżka
kminek 1/2 łyżki 
sos sriracha 2 łyżki
sól 1/2 łyżki soli
cukier 3 łyżki
sok z limonki 3 łyżki
posiekane ząbki czosnku 2 sztuki
kolendra 1/2 łyżki

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Połącz wszystkie składniki w misce.
  • Krok 2

    Marynuj polędwiczki w lodówce przez ok. 2 godziny.
  • Krok 3

    Nadziej mięso na rożen i zwiąż je sznurkiem. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 4

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C), a czas pieczenia na 30 minut.
  • Krok 5

    Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 70°C.

Spróbuj również