placek

Obiady i kolacje

PIZZA PEPPERONI
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

2 porcje

Składniki:

CIASTO
mąka 400 g
drożdże instant 1 opakowanie
oliwa z oliwek 3 łyżki
woda 1 szklanka
cukier  szczypta
sól szczypta
DO POŁOŻENIA NA PIZZĘ
passata pomidorowa 3 łyżki
plasterki pepperoni 150 g
ser mozzarella 125 g
oregano i bazylia do posypania

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj w misce składniki na ciasto. Wyrabiaj je aż nabierze jednolitej konsystencji i przestanie lepić się do rąk. Możesz odstawić ciasto na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • Krok 2

    Rozwałkuj cienki placek i połóż na sito do opiekania.
  • Krok 3

    Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Pizza (180°C) i ustaw czas na 15 minut. Obróć ciasto po 7 minutach.
  • Krok 4

    Wyjmij upieczone ciasto.
  • Krok 5

    Polej ciasto passatą, a następnie połóż plasterki pepperoni i sera mozzarella. Posyp przyprawami.
  • Krok 6

    Ponownie umieść sito we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 5 minut.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.