Obiady i kolacje
PIZZA PEPPERONITrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
2 porcjeSkładniki:
CIASTO | |
mąka | 400 g |
drożdże instant | 1 opakowanie |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
woda | 1 szklanka |
cukier | szczypta |
sól | szczypta |
DO POŁOŻENIA NA PIZZĘ | |
passata pomidorowa | 3 łyżki |
plasterki pepperoni | 150 g |
ser mozzarella | 125 g |
oregano i bazylia | do posypania |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce składniki na ciasto. Wyrabiaj je aż nabierze jednolitej konsystencji i przestanie lepić się do rąk. Możesz odstawić ciasto na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. -
Krok 2
Rozwałkuj cienki placek i połóż na sito do opiekania. -
Krok 3
Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Pizza (180°C) i ustaw czas na 15 minut. Obróć ciasto po 7 minutach. -
Krok 4
Wyjmij upieczone ciasto. -
Krok 5
Polej ciasto passatą, a następnie połóż plasterki pepperoni i sera mozzarella. Posyp przyprawami. -
Krok 6
Ponownie umieść sito we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 5 minut.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.