placek

Obiady i kolacje

INDYK PIECZONY W ZIOŁACH
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

120 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

pierś z indyka 400 g
gałązka rozmarynku 1 sztuka
gałązka tymianku 1 sztuka
posiekany ząbek czosnku 1 sztuka
szałwia szczypta
sól i pieprz  szczypta
oliwa z oliwek 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj przyprawy z oliwą z oliwek.
  • Krok 2

    Natrzyj pierś z indyka mieszanką ziół i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  • Krok 3

    Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 4

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas na 40 minut.
  • Krok 5

    Użyj termometru do żywności. Indyk będzie gotowy, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 70°C.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.