Obiady i kolacje
UDZIEC JAGNIĘCY W ROZMARYNIETrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
8 porcjiSkładniki:
udziec jagnięcy bez kości | około 1,8 kg |
posiekany rozmaryn | 1 gałązka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj rozmaryn, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby uzyskać marynatę. -
Krok 2
Nadziej udziec na rożen. Użyj sznurka, aby unieruchomić mięso. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 3
Obficie posmaruj jagnięcinę marynatą. -
Krok 4
Połóż formę na sicie do opiekania. -
Krok 5
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 200°C, a czas pieczenia na 30 minut. -
Krok 6
Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 65°C.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.