placek

Obiady i kolacje

UDZIEC JAGNIĘCY W ROZMARYNIE
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

60 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

8 porcji

Składniki:

udziec jagnięcy bez kości około 1,8 kg
posiekany rozmaryn 1 gałązka
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa z oliwek 2 łyżki
sól i pieprz do smaku do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj rozmaryn, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aby uzyskać marynatę.
  • Krok 2

    Nadziej udziec na rożen. Użyj sznurka, aby unieruchomić mięso. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 3

    Obficie posmaruj jagnięcinę marynatą.
  • Krok 4

    Połóż formę na sicie do opiekania.
  • Krok 5

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 200°C, a czas pieczenia na 30 minut.
  • Krok 6

    Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 65°C.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.