placek

Obiady i kolacje

PANIEROWANE POLĘDWICZKI Z INDYKA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

25 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje
Bez laktozy

Bez laktozy

Składniki:

polędwiczki z indyka 500 g
bułka tarta 2 szklanki
mąka 1 szklanka
jajka 2 sztuki
mała drobno pokrojona cebula 1 sztuka
papryka w proszku 1 łyżeczka
posiekany ząbek czosnku  1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj w misce mąkę, cebulę, paprykę, czosnek, sól i pieprz..
  • Krok 2

    Obtocz mięso w mące z przyprawami.
  • Krok 3

    Obtocz mięso w roztrzepanych widelcem jajkach.
  • Krok 4

    Obtocz mięso w bułce tartej.
  • Krok 5

    Umieść mięso na sicie do opiekania.
  • Krok 6

    Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 185°C, a czas opiekania na 15 minut.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.