Obiady i kolacje
WŁOSKA ROLADA WOŁOWATrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
50 min.Ilość porcji:
6 porcjiBez laktozy
Bez glutenu
Składniki:
mięso wołowe | 700 g |
pokrojona w plastry mozzarella | 125 g |
suszone pomidory | 100 g |
zielone pesto bazyliowe | 4 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Rozbij mięso na płaski kawałek. -
Krok 2
Rozprowadź pesto na mięsie. -
Krok 3
Ułóż plastry sera i suszone pomidory. -
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem. -
Krok 5
Zawiń mięso i zwiąż sznurkiem od jednego końca do drugiego. -
Krok 6
Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 7
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 30 minut. -
Krok 8
Użyj termometru do żywności. Rolada jest gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 50-75°C (w zależności od pożądanego stopnia wypieczenia mięsa). -
Krok 9
Podawaj z sosem pieczeniowym.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.