placek

Obiady i kolacje

WŁOSKA ROLADA WOŁOWA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

średni
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

50 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

6 porcji
Bez laktozy

Bez laktozy

Bez glutenu

Bez glutenu

Składniki:

mięso wołowe 700 g
pokrojona w plastry mozzarella 125 g
suszone pomidory 100 g
zielone pesto bazyliowe 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Rozbij mięso na płaski kawałek.
  • Krok 2

    Rozprowadź pesto na mięsie.
  • Krok 3

    Ułóż plastry sera i suszone pomidory.
  • Krok 4

    Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    Zawiń mięso i zwiąż sznurkiem od jednego końca do drugiego.
  • Krok 6

    Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 7

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 30 minut.
  • Krok 8

    Użyj termometru do żywności. Rolada jest gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 50-75°C (w zależności od pożądanego stopnia wypieczenia mięsa).
  • Krok 9

    Podawaj z sosem pieczeniowym.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.