placek

Obiady i kolacje

DOMOWY CHEESEBURGER
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

30 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

2 porcje

Składniki:

mielona wołowina 400g
bułki do burgerów 2 sztuki
duża pokrojona cebula 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżka
ogórek piklowany 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
zielona sałata 2 liście
musztarda 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
ketchup/sos majonezowy wedle uznania

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj mięso mielone z musztardą, solą i pieprzem. Uformuj dwa kotlety.
  • Krok 2

    Umieść mięso na sicie do opiekania.
  • Krok 3

    Umieść sito we frytownicy. Naciśnij przycisk zasilania, wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 10 minut.
  • Krok 4

    Po zakończeniu cyklu wyjmij sito z kotletami.
  • Krok 5

    Umieść rozkrojone bułki do burgerów na blasze.
  • Krok 6

    Umieść blachę we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 3 minuty.
  • Krok 7

    Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
  • Krok 6

    Na każdej bułce połóż liść sałaty, kotlet i plaster żółtego sera. Następnie przykryj plastrem pomidora, plasterkami ogórka i cebulką. Dodaj ketchup lub sos majonezowy. Przykryj górną połową bułki.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.