placek

Obiady i kolacje

ŻEBERKA BBQ
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

50 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje

Składniki:

żeberka bez kości 700 g
posiekany ząbek czosnku 1 sztuka
kolendra 1/2 łyżeczka 
kminek 1/2 łyżeczki
mielona papryka 1/2 łyżeczki
sos barbecue 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj w misce przyprawy i zioła.
  • Krok 2

    Natrzyj żeberka powstałą mieszanką.
  • Krok 3

    Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce rożna za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby.
  • Krok 4

    Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen, ustaw temperaturę na 175°C, a czas pieczenia na 40 minut.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.