Obiady i kolacje
PIECZONE ŻEBERKATrudność przepisu:
średniCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
8 porcjiBez laktozy
Bez glutenu
Składniki:
żeberka bez kości | 1,8 kg |
posiekana gałązka rozmarynu | 1 sztuka |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
mielona papryka | 1 łyżeczka |
olej roślinny | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj zioła i przyprawy z olejem. -
Krok 2
Natrzyj mięso powstałą mieszanką. -
Krok 3
Nadziej mięso na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 4
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas pieczenia na 45 minut./li> -
Krok 5
Użyj termometru do żywności. Mięso jest gotowe, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C.