Obiady i kolacje
PANIEROWANE POLĘDWICZKI Z INDYKATrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
25 min.Ilość porcji:
4 porcjeBez laktozy
Składniki:
polędwiczki z indyka | 500 g |
bułka tarta | 2 szklanki |
mąka | 1 szklanka |
jajka | 2 sztuki |
mała drobno pokrojona cebula | 1 sztuka |
papryka w proszku | 1 łyżeczka |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce mąkę, cebulę, paprykę, czosnek, sól i pieprz.. -
Krok 2
Obtocz mięso w mące z przyprawami. -
Krok 3
Obtocz mięso w roztrzepanych widelcem jajkach. -
Krok 4
Obtocz mięso w bułce tartej. -
Krok 5
Umieść mięso na sicie do opiekania. -
Krok 6
Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 185°C, a czas opiekania na 15 minut.