placek

Obiady i kolacje

TRADYCYJNE WŁOSKIE KLOPSIKI
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

30 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje

Składniki:

mięso mielone   1,4 kg
jajka 3 sztuki
mleko 50 ml
bułka tarta 1/2 szklanki
ser parmezan  100 g
drobno posiekana cebula  1/2 sztuki
posiekany ząbek czosnku  2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
  • Krok 2

    Uformuj z masy 25 klopsików.
  • Krok 3

    Umieść klopsiki na sicie do opiekania.
  • Krok 4

    Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 175°C, a czas pieczenia na 20 minut.
  • Krok 5

    Podawaj z sosem pomidorowym i świeżą bazylią.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.