Obiady i kolacje
KURCZAK PO MEDIOLAŃSKUTrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
30 min.Ilość porcji:
2 porcjeBez laktozy
Składniki:
pierś z kurczaka pokrojona w kostkę | 400 g |
bułka tarta | 2 szklanka |
parmezan | 50 g |
jajka | 2 sztuki |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
sól i pieprz | do smaku |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Roztrzep jajka widelcem i obtocz w nich mięso. -
Krok 2
W misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek, pieprz i sól. -
Krok 3
Obtocz mięso w powstałej mieszance. -
Krok 4
Umieść mięso na sicie do opiekania. -
Krok 5
Umieść sito we frytownicy. Ustaw temperaturę na 175°C, a czas pieczenia na 18 minut. -
Krok 6
Podawaj z sałatką z pomidora i rukoli.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.