placek

Obiady i kolacje

PIZZA BIANCA
trudność przepisu

Trudność przepisu:

łatwy
Czas przygotowania

Czas przygotowania:

50 min.
ilość porcji

Ilość porcji:

2 porcje
Vege

Vege

Składniki:

CIASTO
mąka 400 g
drożdże instant 1 opakowanie
oliwa z oliwek 3 łyżki
woda 1 szklanka
cukier szczypta
sól szczypta
DO POŁOŻENIA NA PIZZE
ser mozzarella 100 g
ser ricotta 50 g
gruszka 1 sztuka
posiekany ząbek czosnku 1 sztuka
oregano i bazylia do posypania 

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Wymieszaj w misce składniki na ciasto. Wyrabiaj je aż nabierze jednolitej konsystencji i przestanie lepić się do rąk. Możesz odstawić ciasto na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • Krok 2

    Rozwałkuj cienki placek i połóż na sito do opiekania.
  • Krok 3

    Umieść sito we frytownicy. Wybierz program Pizza (180°C) i ustaw czas na 15 minut. Obróć ciasto po 7 minutach.
  • Krok 4

    Wyjmij upieczone ciasto.
  • Krok 5

    Połóż na cieście plasterki mozzarelli, ricotty, gruszki i czosnek. Posyp przyprawami.
  • Krok 6

    Ponownie umieść sito we frytownicy. Wybierz program Frytki (200°C) i ustaw czas na 5 minut.

Spróbuj również

tło sekcji

Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.

Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.

Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.