Obiady i kolacje
KURCZAK Z ROŻNATrudność przepisu:
łatwyCzas przygotowania:
60 min.Ilość porcji:
4 porcjeBez laktozy
Bez glutenu
Składniki:
tuszka z kurczaka | 1,8 kg |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka |
papryka | 1 łyżeczka |
siekany tymianek | 1 gałązka |
sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
-
Krok 1
Kurczaka umyj i dokładnie natrzyj czosnkiem i przyprawami. Zwiąż udka na krzyż. -
Krok 2
Nadziej kurczaka na rożen. Zabezpiecz końce za pomocą specjalnych widelców i dokręć śruby. -
Krok 3
Umieść rożen we frytownicy. Wybierz program Rożen (190°C) i ustaw czas na 45 minut. -
Krok 4
Użyj termometru do żywności. Kurczak jest gotowy, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 75°C.
Spróbuj również
Dbamy o Twoje bezpieczeństwo.
Potwierdza to pozytywny wynik kontroli przeprowadzonej przez niezależną jednostkę inspekcyjną V-Trust.
Wszystkie nasze produkty spełniają wymagania norm i dyrektyw Unii Europejskiej.